// Lines prodhimit

Bullvet prodhon në përputhje të plotë me rregullat e GMP. Për të siguruar që mjedisi brenda seminarit nuk është i ndotur, stafi duhet të zëvendësojë këpucë të punës dhe të gjera të veçantë para se të hyjnë në punëtori PMP, dhe pastaj të shkoni në zonën e prodhimit pas larjes, dezinfektimin dhe tharje. Sipas kërkesave PMP e drogës veterinare, kur të hyjnë në zonë të pastër të prodhimit të gjilpërës ujit, të lëngshme me gojë dhe tabletë, stafi do të kryejë dy ose tre më shumë, dhe të zëvendësojë rroba të veçanta të pastra. Rrobat e pastra janë të ndarë në bazë të niveleve të ndryshme pastërtisë dhe zonat e prodhimit. Ngjyra të ndryshme të parandaluar kontaminimin.

furnizues veterinare medikament
 
//Water Preparation
Prodhimi i gjilpërave të ujit dhe lëngjeve orale kërkon nivele të ndryshme të ujit të procesit, dhe dhoma prodhimi i ujit është vendi ku uji procesi është përgatitur. Me ujë të pijshëm filtrohet trashë prej një filtër mekanik dhe një filtër karboni të aktivizuar, dhe uji i purifikuar është përgatitur nëpërmjet një para-fazë pajisjes reverse osmozë dhe një të dytë faze të kundërt pajisjen osmozë, dhe uji i purifikuar sterilizohet pas nga drita ultravjollcë, dhe një multi-efekt makinë ujë të distiluar është përdorur për të përgatitur ujë për punëtorinë. Uji pastruar dhe uji punëtori përgatitur të përmbushur nevojat e proceseve të ndryshme të prodhimit në seminar.
 
//Injectable Solution Production Line
Pasi shishe injeksion duke u larguar paketimin e jashtme në dhomën e jashtme Unpacking, këto shishe janë pastruar me tejzanor shishe makinë larëse në një zonë 100.000 klasit të pastër, shpëlarë dy herë dhe në lulëzim të ajrit të pastër ngjeshur një herë, pastaj të shpëlahet me ujë të freskët injeksion herë dhe në lulëzim të pastër ngjeshur ajrit tri herë. Atëherë dorëzuar tharëse e sterilizimit tunel të tipit, e thatë dhe sterilizuar ne 300 ° C; priza gome janë transferuar në dhomën e pastrimit plug gome sipas rregullave, dhe pastaj të vënë në makinë pastrimit plug gome, pastrohet me ujë për larje të ashpër, ujë injeksion për larje gjobë. Kur inspektimi është i kualifikuar, të fillojë procedurën e përcaktuar sterilizimi, dhe shishe sterilizuar dhe priza janë transportuar në punëtorinë mbushje të zonës 10.000 klasit të pastër për mbushje, mbushje azotit dhe mbylljen. Pastaj dorëzohen në zonën 100.000 nivelit të pastër dhe të kryejë kodrina. Pastaj të kryer zbulimin e rrjedhjeve dhe sterilizimi. Produktet janë dorëzuar në dhomë të lehta inspektimit për inspektim të lehta. Pas inspektimit të lehta është e kaluar, produktet janë dorëzuar në dhomën e paketimit për etiketimin dhe paketimin.
Të gjitha produktet injeksion duhet të kryejë testin sterilitetin në laboratorin mikrobiologjik para magazinimit. Dhomë sterile ka pastrimin dhe dezinfektimin e procedurave strikte. Niveli pastërtia është 10,000 klasë. Niveli i pastër i pastër stol është 100 klasë. Çdo derë ka një matës presioni për të shfaqur dallimin presion. Presioni shtëpie ajrit është më e lartë se presioni i jashtëm ajror për të parandaluar bakteret nga kalon nëpërmjet ajrit për të hyrë në dhomë steril.
 
//Oral Solution Production Line
The oral solution production area has a clean level of 100,000 grades. It uses an eight-pump linear liquid filling and capping machine, which can produce up to 3,000 bottles per hour. The oral solution is outsourced by an automatic cartoning machine, 6000 bottles per hour.
 
//Tablet/Bolus Production Line
The raw materials of the tablets are sieved through the storage chamber into the screening room, and then into the mixing chamber to mix the dry powder evenly. The starch slurry is prepared in the mixing chamber, the dry powder of the tablet is added to the trough mixer, the prepared starch slurry is added to the trough mixer to be stirred into a soft material, and the particles are granulated by the rocking granular machine, and then placed in a hot air circulation oven after granulation. Dry in the middle. After the whole grain, add the three-dimensional mixer to the total mixing. After passing the test, it is pressed into a tablet by a tableting machine.
 
//Powder/Granule Production Line
Powder and granules already crushed and weighed out are sent to the mixing workshop with different turnover drums. After mixing, the test is passed, being sent to the transit workshop. Then transferred to the inside bag workshop through different pipes in transit workshop. After the turnover drum is done, those will be sent to the area to be cleaned according to GMP requirements, and then sent to the cleaned area after cleaning. The pipeline feeding method from the third floor to the second floor reduces the turnover links from batching to dispensing, improves work efficiency, and reduces dust pollution. The mixed medicines are conducted subpackage inside bag workshop and packed in the outer compartment. The sub-assembly workshops all use fully automatic filling machines. Reduced manual operations, avoided human pollution, and improved product quality.
According to GMP production requirements, all tools used in the clean room are autoclaved, sterilized by a pressure steam sterilizer, and placed in the appliance storage room for reuse.
After the finished products are completed, the finished product will be delivered to the finished product warehouse to be inspected through the logistics channel. The quality assurance department will inspect the product and make detailed records to ensure the quality of the product and provide the best quality products to the customer. After the quality assurance department passes the inspection, the finished products will be delivered to the qualified area from the area to be inspected. Each batch of finished products shall be sampled according to the regulations, and the finished products shall be inspected regularly to trace the product quality. The information fed back by the customer may be judged by re-examination of the sample.
 
//Monitoring Room
24-hour monitoring is carried out on the factory area and various production workshops. The general manager of the company via local area network can check the situation of the factory area and various production links at any time. The production director supervises and directs the production of each workshop through monitoring.

Shënim: linjat e përmendura më lart të prodhimit janë të përfshirë, por jo kufizuar në, për forma më të dozimit të tilla si ampule, kapsulë dhe pour-në, etj, pls na kontaktoni ......